"Teatro para minutos", les peces breus de Juan Mayorga

Actors i actrius que llegeixen


La companyia Cos de Lletra va organitzar, dissabte dia 5 d'abril, el Laboratori "Teatro para minutos". Hi van prendre part sis actors i actrius que al llarg de la jornada van treballar diverses peces breus de Juan Mayorga. Aquesta feina de descobriment i interpretació de les obres es va desenvolupar a través del diàleg, amb punts de vista compartits i contrastats, amb exercicis d'anàlisi del text i dels personatges, etcètera.

Es pretenia, sobretot, combatre la fal·làcia de l'actor servil i aliè a la presa de decisions escèniques. "El desarrollo de la actuación dramática en el futuro partirá de nuevas generaciones de actores letrados, [...] que impondrán su ser algo -o mucho- más que meras perchas de las cuales colgar tales o cuales personajes." (Alfonso Sastre, "Los actores, ¿saben leer y escribir?", Grandes paradojas del teatro actual).

Les obres escollides pels participants del laboratori van ser: "La mujer de mi vida", "Justicia", "581 mapas", "Mujeres en la cornisa", "BRGS" y "Quiero ser enjambre", les cinc primeres aplegades al volum Teatro para minutos (Ñaque, 2009), inèdita la darrera. La jornada, que va tenir lloc a la Bambalina de Santa Perpètua de Mogoda, va culminar amb una lectura dramatitzada oberta al públic.

Els actors i actrius protagonistes d'aquest laboratori van ser: José Pedro García Balada, Laia Piró, Anna Bellmunt, Ruth Vilar, Montse Muñoz i Salva Artesero.